شرکت دانشبنیان شیمی صنعت رشد موفق شد با بومیسازی ماده نانویی «کوانتوم داتهای پایهکربن» که با قیمت هر گرم ۲۰ میلیونریال از خارج از کشور وارد میشد، قیمت آن را ۸۰ درصد کاهش دهد.
نانو تکنولوژی، توانمندي تليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن کنترل در سطوح ملکولي و اتمي و استفاده از خواص است که در آن سطوح ظاهر ميشود.

بومیسازی قیمت ماده نانویی را ۸۰ درصد کاهش داد
از همين تعريف ساده برميآيد که نانوتکنولوژي يک رشته جديد نيست، بلکه رويکردي جديد در تمام رشته هاست. براي نانوتکنولوژي کاربردهايي را در حوزه هاي مختلف از غذا، دارو، تشخيص پزشکي و بيوتکنولوژي تا الکترونيک، کامپيوتر، ارتباطات، حملونقل، انرژي، محيط زيست، مواد، هوافضا و امنيت ملي برشمرده اند.کاربردهاي وسيع اين عرصه به همراه پيامدهاي اجتماعي، سياسي و حقوقي آن، اين فن آوري را بهعنوان يک زمينه فرا رشتهاي و فرابخش مطرح نموده است.
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اشکان شمالی مدیر عامل شرکت دانشبنیان فعال در زمینه شیمی گفت: «کوانتوم داتهای پایه کربن» یکی از این مواد است که در محصولات مختلفی کاربرد دارد. این ماده در حال حاضر توسط این شرکت به برخی از مصرفکنندگان داخلی مانند پژوهشگاهها و مراکز علمی و دانشگاهی به قیمت حدود هر گرم ۴۰۰ هزار تومان عرضه میشود.
این ماده از کشورهایی مانند آلمان و فرانسه با قیمت حدود هر گرم ۲ میلیون تومان وارد میشد، اما بومیسازی این محصول، قیمت آن را حدود ۸۰ درصد کاهش داد.
وی ادامه داد: از جمله محصولاتی که با استفاده از این ماده در شرکت تولید شده یک ضدعفونی کننده پایه کوانتومی است. این ضد عفونی کننده که با یک چهارم قیمت الکل تولید میشود و ماندگاری بیشتری بر روی سطوح دارد، موافقت اصولی سازمان غذا و دارو را نیز کسب کرده است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: در سال ۲۰۱۹ میلادی یک مقاله در مجله نیچر در مورد تاثیرات ضدعفونی کنندگی این مواد منتشر شد و بهمن ۱۳۹۹ نیز این ضدعفونیکننده در شرکت به تولید رسید.
دکتر شمالی با تاکید بر ارتباط بیشتر نهادهای علمی و دانشگاهی و مراکز صنعتی گفت: این شرکتدانشبنیان با تولید محصولات مختلفی مانند روانکارهای پایهکوانتومی، تلاش دارد کشور را از واردات این گونه مواد بینیاز کند. اخذ تاییدیه نانومقیاس و همکاری با نهادهای مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از جمله اقدامات این شرکت، برای رشد و توسعه فعالیتهای تولیدی و علمی بوده است.