شارژ سریع باتری ها با استفاده از یک نانو ماده شیمیایی
با پیشرفت تکنولوژی، امروزه باتری ها نقش مهمی در ساخت و توسعه وسایل الکترونیکی ایفا می کنند. شارژ سریع باتری ها به نوعی که بیشترین بازده را داشته باشد، موضوع بسیار مهم این کارخانه هاست.

شارژ سریع باتری ها با استفاده از یک نانو ماده شیمیایی
در حال حاضر، فناوری ای که در شارژ نمودن باتری ها استفاده شده است، امکان ذخیره سازی انرژی را به مقدار بسیار زیادی فراهم نموده که البته در بعضی مواقع ممکن است ناکافی به نظر بیاید.
در مقابل، موادی وجود دارند که به آنها “ابر خازن” می گویند. ابر خازن ها در زمینه مدت زمان شارژ پذیری بسیار بهتر عمل می کنند و توانایی تأمین انرژی در مدت چند ثانیه را دارند. سؤال بسیار مهمی که این روزها مطرح شده این است که آیا روشی وجود دارد تا باتری را به نوعی ابر خازن تبدیل کنیم؟
در تازه ترین رویداد دنیای شیمی، دانشمندان دانشگاه “Drexel” در ایالت فیلادلفیای آمریکا موفق به تولید الکترودهای جدید با فناوری نانو ماده ای به نام “MXene” شده اند. این ماده که نوعی کاربید فلزی بسیار نازک با ساختار دوبعدی است، می تواند شارژ شدن باتری های شیمیایی موجود همچون باتری های لیتیومی تلفن همراه را در سرعت بسیار بالایی تضمین کند.
در این پژوهش، آنها توانستند در طراحی جدید خود دو لایه از MXene را با افزودن مقداری هیدروژل بین لایه ها به صورت ساندویچی، گونه ای ابر رسانا را بسازند که قابلیت شارژ کردن باتری های تلفن همراه، لپ تاپ و خودرو ها را در مدت چند ثانیه دارد.
اکنون چالش اصلی محققان، مثل هر پژوهش دیگری، توسعه دستاوردشان در مقیاس تجاری و بزرگ است. البته این فناوری مزیت ویژه ای نسبت به تکنولوژی های مشابه دارد؛ چرا که کمپانی های تولید کننده باتری، نیازی به حذف روش های معمول ساخت باتری ندارند و فقط کافیست با این ایده، سرعت تأمین انرژی باتری های خود را افزایش دهند.
به گفته سرپرست علمی این تحقیق در دانشگاه فیلادلفیا، آزمایشات نهایی محصول در مراحل نهایی خود می باشد و بزودی با اطلاع به شرکت های مختلف و تهیه منابع مالی، انبوه سازی آن را شروع خواهند کرد.