مبارزه با ویروس کرونا اولویت اول دانشمندان علم مواد
محققان موسسه فناوری توکیو با همکاری موسسه علوم و صنایع صنعتی کاناگاوا و دانشگاه پزشکی نارا در ژاپن ، موفق به تهیه ماده ای به نام مولیبدات سریم با ترکیب شیمیایی (γ-Ce2Mo3O13 یا CMO) شدند که فعالیت ضد ویروسی بالایی را علیه کرونا نشان می دهد.
ویروس کرونا در دو سال اخیر اولین تیتر روزنامه ها و مهم ترین اخبار در تمامی جهان بوده که متاسفانه روزانه جان هزارن نفر در جهان را می گیرد. به همین دلیل تمامی دانشمندان و محققان تمرکز خود را برای متوقف سازی و درمان این ویروس کرده اند و اخیرا موفق به ساخت ماده ای شدند که خاصیت ضد ویروسی بالایی داشته و واکنش مثبتی نسبت به فعالبت ویروس کرونا نشان می دهد.
مبارزه با ویروس کرونا اولویت اول دانشمندان علم مواد
مواد ضد میکروبی موجود اغلب با فلزاتی مانند مس یا فوتوکاتالیست هایی مانند دی اکسید تیتانیوم تهیه می شوند که با عوارض هایی همراه هستند ولی اخیرا یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی آکیرا ناکاجیما از گروه علوم و مهندسی مواد موسسه فناوری توکیو ، نوع جدیدی از ماده ضد ویروسی را تولید کردند که می تواند بر این اشکالات غلبه کند.
این تیم با موفقیت یک عنصر کمیاب به نام سریوم یا (Ce) و یک عنصر دیگر به نام مولیبدن یا (Mo) که به دلیل اثرات ضد باکتریایی آن بسیار مشهور است را ترکیب کردند و دو نوع ماده به نام مولیبدات سریم (Ce2Mo3O12 و γ-Ce2Mo3O13) را به صورت پودر تهیه کردند.
که هر دو پودر فعالیت ضد ویروسی در برابر باکتریوفاژ به نمایش گذاشتند و قابل ذکر است که ماده γ-Ce2Mo3O13 فعالیت ضد ویروسی بالایی را علیه SARS-CoV-2 ، ویروسی که باعث ایجاد COVID-19 می شود ، به نمایش گذاشت. این مطالعه بر اساس آزمایش های قبلی انجام شده توسط ناکاجیما می باشد که فعالیت ضد ویروسی ماده ای به نام LMO (La2Mo2O9) ، متشکل از اکسید لانتانوم (La) و اکسید مولیبدن را نشان می دهد.
فعالیت LMO ، در مقابل ویروس های نوع غیر پاکت (باکتریوفاژ Qβ) بهتر از ویروس های نوع پاکت (باکتریوفاژ Φ6) می باشد که آزمایش های بعدی نشان داد ترکیب سریم در مواد ساخت La1.8Ce0.2Mo2O9 (LCMO) باعث بهبود فعالیت ضد ویروسی در برابر باکتریوفاژ Φ6 می شود.
این یافته باعث شد که محققان تحقیقات بیشتری در مورد مولیبدات سریم (CMO) انجام دهند و آن را به عنوان ماده ای امیدوار کننده که فعالیت ضد ویروسی بالایی در برابر ویروس های نوع پاکت مانند آنفلوانزا و SARS-CoV-2 می دانند.
استفاده انبوه این ماده در تولید کاغذ ، رنگ و پوشش برای سطوح با تماس زیاد مانند دستگیره درها ، دکمه های آسانسور ، کاشی ها و پنجره ها میتواند بسیار کارساز باشد زیرا خاصیت ضد ویروسی بالایی داشته و موجب جلوگیری از شیوع ویروس ها می شود.