محققان جانورشناسی و زیست شناسی درصدد یافتن راهی برای درک چگونگی تمایل سوسک به جنس مخالف هستتد و برای موفقیت در این تحقیقات از پرینترهای سه بعدی برای شبیه سازی استفاده می کنند.
خصوصیاتی مانند شخصیت ، زیبایی و جایگاه اجتماعی عواملی هستند که موجب ایجاد علاقه در انسان ها به جنس مخالف می شوند. ولی حشره ای مانند سوسک بر اساس شکل ظاهری همسر خود را انتخاب می کنند و گاهی اوقات بر اساس حس بویایی انتخاب خود را انجام می دهند. در قسمت کوتیکول یا همان سطح خارجی سوسک ها یک ماده ی شیمیایی تولید می شود که از عطر آن سوسک ها می توانند ارزیابی دقیقی از جنس مخالف داشته باشند یا وضعیت جفت گیری را تشخیص دهند و بفهمند که آیا سوسک ها بالغ هستند یانه.
توانایی پرینترهای سه بعدی در شبیه سازی حشرات
کاری سگراوس استاد زیست شناسی در کالج علوم بیان کرد : سیگنال های شیمیایی و بصری در انتخاب جفت توسط سوسک ها نقش بسیار مهمی دارند. درک این موضوع توسط دانشمندان و یافتن چگونگی شکل گیری موجودات ارگانیسمی به هم مرتبط که توانایی ترکیب نژاد دارند ، مکانیزمی هست که به روند مطالعات کمک می کند و برای از بین بردن موانع بین جفت گیری گونه های جدید یک امر ضروریمی باشد.
برای پیشبرد اهداف مطالعات ، دانشمندان از پرینترهای سه بعدی برای تولید و آزمایش سوسک های سه بعدی استفاده کردند که ثابت کنند عوامل علمی در انتخاب جفت برای سوسک ها تاثیر دارند.
دانشمندان قبل از به کارگیری پرینترهای سه بعدی ابتدا تحقیقاتی روی مجموعه ای از سوسک های مرده انجام دادند. آنها سوسک های مرده را به عنوان مدل های جفت گیری در نظر گرفتند و سیگنال های شیمیایی را بین دو جنس عوض کردند بطوریکه مدل نر بوی ماده و مدل ماده بوی نر داشت. ولی همه چیز طبق انتظار محققان پیش نرفت و سوسک های نر تمایلی به سوسک های نر تغییر داده شده نداشتند این در حالییست که در آزمایشات قبلی سوسک های نر به ماده تمایل نشان می دادند و این مسئله باعث شد تا اثبات قضیه کمی پیچیده شود و احتمال دادند شستن سوسک های مرده باعث آزادشدن بیش از حد مواد شیمیایی شده و نتایج را تغییر دهد.
بروز مشکلاتی همچون عدم شناسایی جفت هنگام آزاد شدن مواد شیمیایی ، دانشمندان را وادار به استفاده از تکنولوژی پرینترهای سه بعدی کرد و آنها به این نتیجه رسیدند که استفاده از مدلی های سه بعدی لاستیکی به جای مدل های مرده ، مشکل آنها را حل می کند زیرا در مدل های چاپی مواد شیمیایی آزاد نمی شود.
توانایی پرینترهای سه بعدی در شبیه سازی حشرات
در این آزمایش دانشمندان به نتایج جالبی دست پیدا کردند و دریافتند که نوع رنگ نیز در تشخیص جنس مخالف تاثیر دارد و سوسک های نر کلا تمایل به رنگ سیاه دارند و رنگ سفید را انتخاب نمی کنند.
نهایتا داشنمندان توسط آزمایشات انجام شده به این نتیجه رسیدند که اگر سوسک ها حق انتخاب داشته باشند یک سوسک واقعی حتی مرده را به مدل های غیر واقعی چاپ شده ترجیح می دهند حتی اگر رایحه زنانه به مدل های سه بعدی اضافه شده باشد. این بدین معناست که سیگنال های دیگری به غیر از رایحه و آزاد شدن مواد شیمیایی وجود دارد که با تکنولوژی پرینترهای سه بعدی میسر نمی شوند و نیاز به تحقیقات بیشتری در کشف این راز می باشد.
در نبود سوسک های مرده مدل های چاپ شده مقرون به صرفه ترین کیس برای آزمایش هستند و همچنین نتایج دقیق تری از آنها حاصل می شود و ترشحات شیمیایی با کیفیت بیشتری مورد بررسی قرار می گیرند.