کشف شواهدی جدید در تأیید ادغام ژنوم ویروس کرونا با ژنوم انسان
شواهد بیشتری در حمایت از این ادعای بحثبرانگیز به دست آمده است که ژنهای ویروس کرونای عامل کووید میتوانند با DNA انسان ادغام شوند.
گروهی از دانشمندان برجسته فرضیهی بحثبرانگیز خود را که قطعات ژنتیکی ویروس کرونای پاندمیک میتواند وارد کروموزومهای ما شود و مدتها پس از پایان عفونت در آنجا بماند، تقویت کردهاند.
اگر آنها درست بگویند، این درجها میتواند این یافتهی نادر را توضیح بدهد که چرا افراد ممکن است از کووید ۱۹ بهبود پیدا کنند؛ اما دوباره چندین ماه بعد نتیجه آزمایش ویروس در آنها مثبت شود. برخی کارشناسان در مورد نتایج تردید دارند و استدلال کردهاند که نتایج احتمالا حاصل آرتیفکتهای آزمایشگاهی، یعنی نوعی خطای آزمایش است.
رودلف یانش، زیستشناس سلولهای بنیادی و ریچارد یونگ، متخصص تنظیم ژن در مؤسسه فناوری ماساچوست که هدایت پژوهش را بر عهده داشتهاند، در دسامبر ۲۰۲۰ وقتی گروه آنها برای اولین بار این ایده را در مقاله پیشچاپی ارائه کرد، موجب آغاز طوفان توییتری شدند.
البته پژوهشگران بر این موضوع تأکید کردند که ادغام ویروسی به این معنا نیست که افراد بهبودیافته از کووید ۱۹ همچنان عفونی باقی میمانند؛ اما منتقدان آنها را به ایجاد ترسهای بیاساس دراینباره متهم کردند که واکسنهای کووید ۱۹ مبتنی بر RNA پیامرسان (mRNA) ممکن است به طریقی DNA انسان را تغییر بدهند. یانش میگوید: «اکنون شواهد آشکاری داریم که توالیهای ویروس کرونا میتواند وارد ژنوم شود.»

کشف شواهدی جدید در تأیید ادغام ژنوم ویروس کرونا با ژنوم انسان