کشف راهکاری هوشمندانه برای مقابله با پلاستیک
محققان موفق به ایجاد روشی کاربردی و مقرون به صرفه برای بازیافت پلاستیک شده اند که توسط آن پلاستیک به نانو مواد ارزشمند و سوخت با کیفیت تبدیل می شود.
از مهم ترین مزیت های این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
-
تولید نانو لوله های کربنی و جداسازی سوخت مایع از پلاستیک
-
راهکاری موثر و هوشمندانه جهت بازیافت پلاستیک و زباله های کشاورزی به طور همزمان
-
ایجاد رویکرد اقتصادی دایره ای و درآمدزایی از جریان عظیم تولید پسماند

کشف راهکاری هوشمندانه برای مقابله با پلاستیک
قبل از بررسی تخصصی این روش باید به این نکته اشاره کنیم که تنها 20 درصد از کل پسماندها و زباله های پلاستیکی در جهان بازیافت می شوند و 80 درصد آن بلااستفاده می ماند که یک رقم قابل توجه و چالش برانگیز می باشد و بالابودن هزینه بازیافت را نیز باید به این مسئله اضافه نمود.
همچنین محصولات بازیافت شده از ضایعات پلاستیکی ارزش کالایی بالایی نداشته و اغلب از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشند.
روش جدیدی که محققان دانشگاه RMIT ملبورن استرالیا جهت بازیافت کشف کرده اند بسیار کارآمد می باشد و توانایی تولید محصولات با کیفیت نانو و سوخت مایع را داشته و همچنین امکان استفاده مجدد از زباله های کشاورزی را فراهم می کند.
این روش زباله های پلاستیکی را در مرحله اول به زغال های غنی از کربن تبدیل می کند و سپس از آنها به عنوان یک کاتالیزور قدرتمند برای چرخه بازیافت استفاده می کند.
که یک روش بسیار پاک ، مقرون به صرفه و قابلیت انجام در مقیاس های بزرگ می باشد.
مطالب زیر ارزش بسیار بالا و کاربردی این روش را آشکار می سازد :
رویکرد جدید بازیافت پلاستیک یک جایگزین پایدار برای تولید نانولوله های کربنی (CNT) می باشد.
این ساختارهای توخالی و استوانه ای دارای خواص الکترونیکی و مکانیکی استثنایی هستند و در طیف وسیعی از بخشها از جمله ذخیره سازی هیدروژن ، مواد کامپوزیت ، الکترونیک ، پیل های سوختی و فناوری های زیست پزشکی کاربرد دارند.
تقاضای بسیار بلایی برای نانولوله های کربنی به ویژه در صنعت فضا و دفاع وجود دارد که می تواند طراحی قطعات سبک را تسهیل کند. پیش بینی می شود بازار جهانی CNT ها تا سال 2027 به 5.8 میلیارد دلار برسد.
روش جدید زباله های کشاورزی یا ارگانیک به بیوشارژ تبدیل میکند. یعنی زغال سنگ غنی از کربن که اغلب برای بهبود سلامت خاک استفاده می شود.
بیو شارژ برای از بین بردن آلاینده های سمی مانند هیدروکربن های چند حلقه ای معطر ، معروف به PAH-استفاده می شود.
این فرایند آلودگی ها را از بین می برد و پلاستیک ها را به سوخت مایع با کیفیت بالا تبدیل می کند. در همان زمان ، کربن موجود در پلاستیک به نانولوله های کربنی تبدیل می شود که روی بیوشارژ را می پوشاند.
این نانولوله ها را می توان برای استفاده در صنایع مختلف لایه برداری کرد یا از بیوشار تقویت شده با نانو می توان مستقیماً برای اصلاح محیط زیست و تقویت خاک های کشاورزی استفاده کرد.
این مطالعه اولین مطالعه ای است که از bio-char کم هزینه و به طور گسترده در دسترس به عنوان کاتالیزوری برای تولید سوخت بدون آلاینده و نانومواد کربنی از پلاستیک استفاده می کند.
این در حالی است که این مطالعه فقط یک نوع پلاستیک را مورد بررسی قرار داده است ، این رویکرد برای طیف وسیعی از انواع پلاستیک قابل اجرا خواهد بود.
راکتور فوق کارآمد
مطالعه تجربی انجام شده در مقیاس آزمایشگاهی نیز می تواند در نوع جدیدی از راکتورهای بسیار کارآمد که توسط RMIT توسعه داده شده و ثبت شده است ، تکرار شود.این راکتور مبتنی بر فناوری بستر سیال است و بهبود قابل توجهی در انتقال حرارت و جرم برای کاهش سرمایه کلی و هزینه های عملیاتی ارائه می دهد.