محققین در یک آزمایش پیشرفته توانسته اند با استفاده از یک واکنش لومینسانس از کرم شب تاب ، آلودگی های ارگانوفسفره را با حساسیت تفیکیک بالا تشخیص دهند.
نقش اصلی این تحقیقات ماده ای می باشد که موجب درخشش کرم شب تاب می شود که توسط یک روش آنزیمی جدید آنالوگ های لوسیفرین آن سنتز می شوند.
تشخیص آلودگی ها توسط درخشندگی کرم شب تاب
استفاده گسترده از آفت کش های سمی ارگانوفسفره (OPs) یک مشکل زیست محیطی و بهداشتی جهانی بسیار جدی است.
که اغلب برای از بین بردن آفت های موجود در تولیدات کشاورژی ، زنجیره های تامین مواد غذایی و مخازن آب شیرین استفاده می شود که عواقبی همچون سرطان ، آلزایمر و دیابت را با خود به همراه دارد.
تشخیص آلودگی های موجود در موادغذایی و نمونه های بیولوژیکی توسط یک روش مرسوم به نام کروماتوگرافی یا همان طیف سنجی جرمی انجام می شود که یک راهکار پیچیده و پر هزینه می باشد.
که اغلب کیت های تستی حساسیت مورد نیاز را نداشته و قابل اعتماد نمی باشند.
همچنین این کیت ها به دلیل گران قیمت بودن ، در کشورهای جهان سوم استفاده نمی شوند.
برای حل این مشکل دانشمندان یک روشی ارائه کرده اند که میزان OP موجود در مواد مختلف را با ویژگی و حساسیت بالا تشخیص می دهد.
محققان روش آبشاری جدیدی جهت ساخت آنزیم برای سنتز آنالوگ های لوسیفرین ابداع کردند که در تحقیقات بیوشیمیایی و انالیز مواد سمی مورد استفاده قرار می گیرد که آنرا Help نام گذاری کردند.
ماده Help تولید آنالوگ های لوسیفرین را بسیار راحت تر از قبل، بدون تخصص خاص یا مواد شیمیایی سمی ممکن می سازد.
آنالوگ های لوسیفرین در طول موج های مختلف لومینسانس تولید می کنند و امکان تشخیص موازی مولکول های هدف مختلف را فراهم می کنند.
ساخت این ماده ارزشمند در سه مرحله واکنش شیمیایی مختلف انجام می گیرد.
در مرحله اول آنزیمی از باکتری ها و یا متابولیت ها به مشتقات فنل تجزیه می شوند سپس از طریق واکنش Help به آنالوگ لوسیفرین تبدیل می شوند و نهایتا از مشتق لوسیفرین جهت تولید سیگنال بیولومینسانس با فایرفلای لوسیفر استفاده می شود.
از این طول موج میتوان برای بررسی میزان تمایز در OP های مختلف استفاده کرد.
این ماده توانست پنج ماده سمی خاص مانند پاراتیون (E605) را در ادرار، سرم خون و میوه ها را بدون آماده سازی نمونه اولیه تشخیص دهد.